Проект “In a Nutshell” – Работна сесия №3

Споделете

Share on facebook

Нашият проект Nutshell вече е на 18 месеца и е постигнат голям напредък. Наръчникът за неформално образование, подходящо за начинаещи и охора с опит с полето на неформалното образование, е в последния участък от процеса на създаване! След 6 месеца ще бъдем готови да споделим това ръководство с всички заинтересовани страни и то на 5 различни езика – английски, португалски, френски, български и италиански. Още по-вълнуващо е, че ще има дигитално, както и печатни копия.

Неформалното образование е органично и много богато, което ни поставя пред голямото предизвикателство да се опише и обясни на ясен и достъпен език. Този процес отне много задълбочени и продължителни дебати и дискусии между пертньорските организации. Едно нещо вече е сигурно: това обогати и даде сила на всички участници. Неформалното образование не е „игра“, то е мощна методология, насочена към учене в множество измерения и различни условия. Но за повече: прочетете ръководството скоро.

От 23 до 27 януари 5 интензивни дни оформиха наръчника към неговия окончателен формат. Страхотен домакин в Торино – Италия. Последната ни среща лице в лице е планирана през юни 2024 г., България. Дотогава напредваме онлайн.

Какво следва:
· Последните щрихи на съдържанието и множество прегледи на „формулировката“ в ръководството.
· Дизайн, съобразен със съдържанието и съответните ценности.
· Трета тестова фаза на пълното ръководство. Планирани са 30 задълбочени интервюта с тест-читатели. Освен съдържанието, ще бъдат анализирани и дизайнът и геймификацията.
· Окончателна версия, преводи, презентации и пускане на ръководството.
· Предоставяне на ръководството на 5-те различни езика безплатно за всеки, който се интересува.

Всички