01.06.2017 новини 0

На 15 юни в рамките на Национална среща „Младежки пространства“ в гр. Варна ще се проведе Граждански диалог с участието на европейския комисар по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич по темите образование и обучение, възможности за младите хора, културни дейности и бъдещето на Европа за младите. Той се организира от Представителството на Европейската комисия в България.

Гостите ще могат да задават въпросите си както на живо, така и онлайн с хаштагове #EUdialogues и #FutureOfEurope. По време на събитието ще се използва и онлайн апликацията https://www.sli.do  за допитване до публиката.

Част от въпросите, чиито отговори ще търсим са:
Какво бъдеще искате за Европейския съюз и как Европа може да се справя по-добре с големите предизвикателства на деня? Какви умения са необходими за младите хора, за да намерят качествени работни места и по-добре да се включат в обществото? Как ЕС може да помогне на младите хора да развият необходимите умения? Каква роля играе културата за европейската идентичност? Каква е ролята на културата в засилването на ролята на Европа като глобален играч?

Гражданския диалог ще се проведе между 16.00 ч. до 18.00 ч. в Аула на Икономическия университет във Варна, бул. „Княз Борис I“ 77, Варна 9002 с модератор: Добрина Чешмеджиева

С оглед засилените мерки за сигурност, молим всички участници да бъдат пред залата не по-късно от 15.30 ч. на 15 юни за регистрация и проверка за сигурност

В събитието ще се включи и  Румен Радев, Президент на Република България.

Гражданският диалог е отворен и за гости извън участниците в Националната среща. Те могат да се регистрират на следния линк: 

https://www.ec.europa.eu/bulgaria/events/grazhdanski-dialog-s-prezidenta-rumen-radev-i-evrokomisar-tibor-navrachich_bg